Észre vetted, hogy gyakran azért nem teszel meg valamit, mert tartasz a következményektől?
Ez a mechanizmus alapvetően támogathatja a túlélésed, ha valós veszélyről van szó. De mi van akkor, ha csak azt hiszed, hogy bajba kerülnél, vagy a mások általi megítélésed csorbulna, közben pedig életed nagy lehetőségeit szalasztod el? Sőt, mi van akkor, ha csak a visszautasítástól, kudarctól félsz?
 
A visszautasítástól, kudarctól való félelem jó példája egy iskolai táncest.
 
Mondjuk, egy fickó életében először van egy ilyen táncos rendezvényen. Átsétál a termen, odamegy egyenesen egy lányhoz, felkéri táncolni és a lány nemet mond. Ezután a fiú megfordul, visszautasítottan visszasétál, és senki mást nem kér fel. Mélységesen meg van győződve róla, hogy az egész teremben mindenki látta, hogy visszautasították, kudarcot vallott. És persze senki nem szereti, ha visszautasítják.
 
A másik típusú fickó felkér egy lányt táncolni és ha az nemet mond, felkéri a következőt, majd az utána következőt. Ez a fickó egész éjjel táncolni fog.
 
Az életben a kitartás, az egy konkrét cél irányába tett erőfeszítés-sorozat, mindig meghozza a sikert. Azonban néha „odabent” egy gonosz kis manó kifiguráz, és csak a korábbi kudarcaidra hívja fel a figyelmedet. Majd mikor egy hasonló „kudarc” ér akkor jóízűen kacagva ismételgeti: „…én megmondtam, megmondtam, megmondtam… inkább ültél volna a babérjaidon, most nem ez lenne!” Ha nem hallgattatod el a „gonosz kis manót” könnyen csapdába kerülhetsz, amikor egy látszólagos biztonságos életből, a „langyos vízből” meg sem próbálsz kitörni.
ÖLD MEG A MANÓT! És akkor egy új, sikeres élet kezdődik a számodra.
 
 

Szerző: goldrea  2009.10.02. 10:50 Szólj hozzá!

Címkék: siker kudarc függetlenség vállalkozás manó munkahely anyagi megöl

A bejegyzés trackback címe:

https://goldrea.blog.hu/api/trackback/id/tr31422423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása